Entisen adventistin kotisivut

 

Dirk Anderson
 

"Herra Jeesus kun täällä vain kanssamme on, emme kauhistu vastustajaamme. / Viha vaikka on vastaamme sammumaton, niin me turvaamme puolustajaamme. / Vaikka kaita on tie ja se taisteluun vie, meille Jeesus on turva ja kilpi. / Siis me uskossa vaan käymme taistelemaan. / Pyhä on tämä tie, pois jo vilppi." 
 [Virsi 310.
Napsauta soimaan,  pane alas, ( - merkistä oikealla ylhäällä)  ja jatka lukemista! ]

 
 

KYSYMYKSIINNE ON VASTATTU

 
    Tämä on yritys uudistaa vanha artikkelini: "Usein esitettyjä kysymyksiä". Se vanheni koska Adventtikirkko otti haltuunsa  Dirk Andersonin entisen kotisivun: http://www.ellenwhite.orgTarkempi selostus kaappauksesta löytyy tästä. Nyt nämä uudistetut 35 kysymystä englanniksi löytyvät tästä.  Kun sitten napsautat kysymystä niin vastaus tulee ruutuun, edelleen englanniksi. Tarkoituksena on saada suomennetuksi suurin osa kysymyksistä ja vastauksista tälle sivulle pikkuhiljaa. Toivon lukijoiden osallistuvan käännöstalkoisiin. Nimimerkkiä voi käyttää. Teen kysymysaiheista luettelon suomeksi siinä järjestyksessä kuin käännös edistyy. Napsauttamalla kysymystä luettelossa, pääsee heti sen kysymyksen vastaukseen. Takaisin kysymysluetteloon pääsee napsauttamalla nuolta ylhäällä, ruudun vasemmassa yläkulmassa. Voit myös katsoa vierittämällä sivupalkkia. Jos tämän sivun kääntäminen viivästyy tai tyssää, ainakin pitempien vastausten osalta, niin voit katsella vanhaa 30 kysymystä sisältävää artikkelia: "Usein esitettyjä kysymyksiä", joiden vastausten sisäiset linkit eivät kuitenkaan yleensä toimi, edellä kerrotusta syystä. Huom. tämän vastausten kaikissa sinisellä kirjoitetussa kohdassa on linkki englanninkieliseen sivustoon.  
  KYSYMYSLUETTELO:
1. Kuka ylläpitää tätä verkkosivua? (Suomensi: Kalervo)
2. Miksi ette saarnaa vain Jeesusta ja unohda sisar White?
    Eikö toisten Kristittyjen arvostelu ole Saatanan työtä?
(Suomensi: Kalervo)
5. Eikö Seitsemännen Päivän Adventtikirkon jättäminen
    tee sinusta osallisen viimeiseen seulontaan?
(Suomensi: Kalevalan poika)
6. Joudunko kadotukseen, jos jätän SPA uskonlahkon?
(Suomensi: Riitta)                                                                                         
8. Uskovatko kaikki SPA-pastorit sisar Whiteen?
(Suomensi: Riitta)
13. Pidättekö te seitsemännen päivän sapatin? (Suomensi: Kalervo, jonka oma vastaus löytyy tästä)
16. Ettekö te ja muut Ellen Whiten arvostelijat ole Saatanan innoittamia? (Suomensi: Kalevalan poika)
31. Oletteko te vihaisia Seitsemännen Päivän Adventtikirkolle?
      Vihaatteko te Ellen Whitea?
(Suomensi: Kalevalan poika)
33. Ef. 4:11-13 sanoo, että profeetat tulevat toimimaan seurakunnassa aktiivisesti aina loppuun asti,
      sekä Joel 2:28, Ilm. 12:17 ja 19:10 opettavat, että profetoiminen tulee olemaan eräänlainen tunnistava
      merkki jäännöksen suhteen, joka pitää "Jumalan käskyt". Ellei Ellen White ollut todellinen profeetta,
      niin kuka muu voisi sitä olla? Onko Raamattu väärässä?
(Suomensi:  Kalevalan poika)

34. Olen kuullut White-säätiön väittävän, että vain 2-3% EGW:n kirjoituksista
      olisivat plagioituja eli varastettuja? Onko se totta?
 (Suomensi: Kalevalan poika)                                                                                     

35. Ovatko Ellen Whiten kirjoitukset erehtyviä vai erehtymättömiä? (Suomensi: Kalervo)

1. KYSYMYS: Kuka ylläpitää tätä verkkosivua? (Suomensi: Kalervo)
VASTAUS:
Veli Dirk Anderson aloitti tämän palvelun vuonna 1996. Hän visioi mielessään laativansa ”kirjaston”, koskien tietoa Ellen Whitestä. Sitä olisi kristittyjen helppo ymmärtää ja kristityt, läpi koko maailman, arvostaisivat sitä, koska se olisi kirjoitettu heidän omalla kielellään. Keskellä 1990 lukua, sillä aikaa kun veli Anderson oli tekemässä omaa tutkimustaan Ellen Whiteen kohdistuvista väitteistä, hän kohtasi vaikeuksia hankkiessaan täsmällistä ja historiallista tietoa Ellen Whitestä. Vaikka Dirk asui alle mailin päässä merkittävästä adventistien yliopistosta, niin hänellä oli vaikeuksia saada kaikkea tarvittavaa tutkimusmateriaalia.
Tämä internetsivu syntyi tuloksena hänen halusta varustaa täydellinen väärentämättömän tutkimuksen organisaatio, joka on tarjolla kenelle tahansa, jolla on pääsy internetiin. Veli Anderson halusi tämän tiedon olevan saatavissa jokaisessa adventistien koulussa ja kodissa. Kun hän tajusi unelmansa toteutuvan niin hän ojensi ’tahtipuikon’ uudelle, yksilöistä koostuvalle tiimille, jotka kaikki ovat hartaita kristittyjä ja entisiä seitsemännen päivän adventisteja ja voivat samaistua näihin asioihin.
Nykyinen päätoimittaja on Dale Ratzlaff, neljännen sukupolven entinen seitsemännen päivän adventistipastori ja raamatun opettaja sekä neljän kirjan kirjoittaja adventismista. Napsauta seuraavaa linkkiä lukeaksesi hänen kertomuksensa: http://www.ellenwhiteexposed.com/mystory2.htm   Jeff Baron on nyt apulaistoimittaja. Hän oli SPA  kirkon jäsen muutamien vuosien ajan.

2. KYSYMYS: Miksi ette saarnaa vain Jeesusta ja unohda sisar White?
                         Eikö toisten Kristittyjen arvostelu ole Saatanan työtä? (Suomensi: Kalervo)
ENSIMMÄINEN VASTAUS:
[Veli Anderson] Evankeliumi-sanoman jakaminen on vain osa Kristityn velvollisuutta. Jumala käski meitä "testaamaan profeetat"
(1Joh. 4:1). Jos me laiminlyömme testaamisen, niin silloin me emme tottele Jumalalan sanaa.

                       Ajatellaanpa lauman paimenta. Hän ei vain johtanut lampaita vihreille niityille, vaan hän myös käytti sauvaansa suojellakseen laumaansa leijonilta, karhuilta ja varkailta. Kristityn johtajan osavastuuta on, ei vain esittää evankeliumia ihmisille, vaan myös suojella heitä väärältä opetukselta ja vääriltä profeetoilta.
                      Raamatusta löydät monia kohtia missä väärän profeetan menetelmä paljastetaan ja tuomitaan. Silminnähden raamatun kirjoittajat tekivät paljon enemmän kuin vain jakoivat evankeliumia. He myös taistelivat vääriä opettajia ja valheprofeettoja vastaan.
                      —  Johannes taisteli valheprofeettoja vastaan jotka kielsivät että Jeesus tuli lihassa.
                      —  Paavali taiseli kovasti ympärilaikkauksen vaatijoita vastaan.
                     
  Jeremia nolasi Israelin valheprofeetat jotka profeetoivat "rauhaa ja turvallisuutta".
                     
—  Elia valvoi Iisebelin valheprofeettojen teloitusta.
                     
—  Jeesus nuhteli fariseuksia ja muita valheellisia opettajia.

Valheellisuus täytyy pysäyttää paljastamalla sen virheet. Jopa SPA Kirkko arvostelee kiivaasti Katolisen Kirkon opetuksia, joita se pitää väärinä.
                    Jeesus varoitti meitä siitä, että monia valheprofeettoja nousisi viimeisinä päivinä
(Matt.24:11) ja Kristittyjen on varottava näitä “vääriä profeettoja” (Matt.24:24).Ainoa tapa varoa valheprofeettoja on olla tietoinen mitä nuo profeetat kirjoittivat ja sanoivat.
                    Mitä rouva Whiten ilmaantumiseen tulee, niin SPA kirkko esittelee hänet maailmalle ikään kuin hän olisi profeetta. Tämän internet sivun tarkoitus on näyttää koko todistusaineisto, sisältyen monien vuosien aikana tukahdutetut todisteet, niin että voit tehdä tosiasioihin perustuvan päätöksen, koskien hänen profeetallisia väitteitään.
TOINEN VASTAUS:
[Dale Ratzlaff] Todella, raamattu ei ainoastaan varoita valheprofeetoista, vaan Paavali esittää vielä voimakkaampia lausuntoja niitä “Kristittyjä” vastaan jotka ovat korottamassa väärää evankeliumia. Galatian seurakunnassa oli opettajia jotka olivat korottamassa  vanhan liiton lain mukaisia rituaaleja, sisältäen sapatin, osana evankeliumia. Paavalin kirje tälle seurakunnalle sanoo, että nuo, jotka korottavat lain pitämisen osana evankeliumia ovat kirouksen alaisia. Uudessa liitossa meidät pelastetaan yksin armosta, yksin uskon kautta, yksin Kristuksessa, kuten on opetettu ainoastaan raamatussa. Kutsun tämän sivun lukijoita kuitenkin lukemaan Paavalin kirjeen galatalaisille yhdellä istumalla joka päivä, 30 päivän ajan. Se tulee muuttamaan sinun elämäsi. Lisäopiskelua varten, totuuden ja erheen näkökannalta katsoen, voit lukea kirjoitukseni: Saarnaavatko adventistit toista evankeliumia.

      
5. KYSYMYS: Eikö Seitsemännen Päivän Adventtikirkon jättäminen tee sinusta
    osallisen viimeiseen seulontaan?
 (Suomensi: Kalevalan poika)
VASTAUS:
[Veli Anderson kirjoittaa] 'seulontaa' ja 'luopumusta' on tapahtunut aina siitä lähtien, kun rouva White asetettiin jalustalle profeettana. Tosiasiassa Joseph Bates sanoi vuonna 1849, että seulonta oli alkanut. Niin varhain kuin vuonna 1848 ihmiset lopettivat yhteydenpidon E. G. Whiten perheen kanssa, kun he tulivat tietoisiksi epäluotettavuudesta rouva Whiten opetuksissa ja ongelmista muiden hänen kannattamiensa oppien suhteen. Tässä on pikkuriikkinen luettelo kyseisistä, huomattavimmista henkilöistä, jotka erosivat Seitsemännen Päivän Adventtikirkosta.
1. Joseph Turner
- lähti 1840-luvulla. Hän oli SPA pyhäkköopin alkuunpanija ja EGW:n näkyjen kannattaja.
2.
O.R.L. Crozier- lähti 1840-luvulla. EGW sanoi Jumalan ilmoittaneen hänelle, että Crozierilla oli "todellista valoa" pyhäköstä. Myöhemmin Crozier hylkäsi tuon opin.  
3.
Gilbert Granmer- lähti 1860-luvulla. Hän perusti (seitsemännen päivän) Jumalan seurakunnan (The Church of God).
4.
B.F. Snook ja W.H. Brinkerhoff- lähtivät 1860-luvulla. He olivat lowan SPA piirikunnan johtaja ja sihteeri. He ilmaisivat käsityksenään vuonna 1866, että EGW:n näyt eivät olleet Jumalasta.
5.
D.M. Ganright- lähti 1880 luvulla. Hän oli piirikunnan johtaja ja pääkonferenssin johtokunnan jäsen. Hän julkaisi vuonna 1919 teoksen The Life of Mrs. E.G. White (Rouva E.G. Whiten elämä).
6.
A.T. Jones- lähti 1900-luvulla. Vuonna 1888 hän oli pääkonferessin johtokunnan jäsen ja sanansaattaja. EGW tunnusti hänen olevan henkilön, jolla oli "valoa" taivaasta.
7.
E.J.Waggonner- lähti 1900-luvulla. Hän toimi vuonna 1888 EGW:n hyväksymänä sanansaattajana.
8.
J.H. Kellogg- toimi Whiten perheen henkilökohtaisena lääkärinä monien vuosien ajan sekä johti SPA terveysuudistusta.
9.
A,F. Ballenger- lähti 1900-luvulla. Hän toimi SPA evankelistana Englannissa.
10. Suuri joukko muita henkilöitä viimeksi kuluneina vuosina
-Mukaan lukien mm. seuraavat henkilöt: Dr. Desmond Ford, Dr. Robert Brinsmead, Dr. Donald McAdams, Vanhin. Dale Ratzlaff, Vanhin. Rey Cantu, Vanhin. Greg Taylor ja niin edelleen, ja lähdöt jatkuvat edelleen.
          Yli 1,5 miljoonaa Seitsemännen Päivän Adventistia jätti kirkon vuosien 2000 ja 2005 välillä.
Vuosien kuluessa "parhaat ja lahjakkaimmat' SPA-teologit, -johtajat ja -evankelistat ovat jättäneet kirkon.
SPA kirkolla on hämmästyttävän korkea luopumusaste
(kuten heidän oma lehtensä, Adventist Review on myöntänytkin).
          Sovellettaessa raamatullista termiä "seulonta" niihin henkilöihin, jotka ovat jättäneet SPA kirkon, on se jonkinlaista irvikuvaa todellisuudesta. Monet ihmiset ovat jättäneet SPA kirkon sen jälkeen, kun he ovat havainneet, ettei SPA kirkon "totuus" ole lainkaan ollut Raamattuun perustuvaa totuutta vaan että se on perustunut pelkästään sellaisen profeetan kirjoitusten pohjalle, joka on reputtanut jokaisessa seitsemässä profeettatestissä.

6. KYSYMYS:  Joudunko kadotukseen, jos jätän SPA uskonlahkon?  (Suomensi: Riitta)
VASTAUS:
[Veli Anderson] Ellen White sai ”näyn”, jossa adventistiuskovat olivat matkalla polkua ylös taivaaseen, ja jotkut kompastuivat pois polulta ja putosivat alas pimeyteen ja päätyivät kadotukseen. Niin pelottavalta kuin tämä voi näyttääkin, tämä ei ole se, miten Raamattu kuvaa pelastusta. Pikemminkin se on tyypillinen kultin opetus. He yrittävät pelotella ihmisiä luulemaan, että he hukkuvat, jo he jättävät heidän kirkkonsa. Siinä ei ole lainkaan totuutta. Pelastus on yksin uskon kautta Jeesukseen Kristukseen, riippumatta siitä missä uskontokunnassa käy. 

8. KYSYMYS:  Uskovatko kaikki SPA-pastorit sisar Whiteen?   (Suomensi: Riitta)
ENSIMMÄINEN VASTAUS:
[Veli Anderson] Ei, olen henkilökohtaisesti tietoinen monista, jotka eivät usko, että hän oli profeetta. Kuitenkin, monissa tapauksissa näiden pastorien täytyy tunnustaa jonkin verran uskoa häneen säilyttääkseen työpaikkansa. Se pakottaa heidät elämään jotakuinkin kaksoiselämää. Se on kauhea tilanne olla. Olkaa hyvä ja rukoilkaa näiden pastorien puolesta.
TOINEN VASTAUS:
[Dale Ratzlaff] Olen henkilökohtaisesti puhunut monen tusinan SPA-pastorin kanssa, jotka eivät usko Ellen Whiteen. Lisäksi olen puhunut konferenssin ja pääkonferenssissa korkeissa viroissa olevien henkilöiden kanssa, jotka ovat kertoneet minulle yksityisesti, että: (1) Ellen White ei ole "profetian henki" (2) SPA kirkko ei ole Raamatun profetian jäännösseurakunta, (3) Sapatti ei ole Jumalan sinetti uuden liiton kristityille (4) Adventtikirkon 1844 pyhäkkö oppi ei ole raamatullinen, (5) Sunnuntai ei ole, eikä tule olemaan pedon merkki. Saadaksesi lisätietoja näistä voit halutessasi mennä:  http://www.adventist-truth.org/  Myös uusimmassa kirjassani, "Adventist to Christ"  nimeän joitakin SPA johtajia, jotka pitävät kiinni joistakin edellä mainituista asioista.

 

13. KYSYMYS:  Pidättekö te seitsemännen päivän sapatin?  (Suomensi: Kalervo, jonka oma vastaus löytyy tästä)
ENSIMMÄINEN VASTAUS:
[Veli Anderson] Liittyen ellenwhiteexposed.com verkkosivun ylläpitoon jotkut työtoverini pitävät sapatin, kun taas toiset eivät sitä pidä. Me kaikki olemme yhtä mieltä siitä, että sapatti ei tule olemaan ”lopullinen testi.” Uskomme mukaan ”lopullinen testi” tulee olemaan se, että onko henkilöllä vai eikö ole, Jeesuksen Kristuksen luonteenlaatu (katso Matt. 25:31-46). Me uskomme, että raamattu selittää ”Jumalan sinetin” olevan Pyhä Henki (2Kor.1:22; Ef.1:13; 4:30), ei sapatti.

TOINEN VASTAUS:
[Dale Ratzlaff] Monet entiset seitsemännen päivän adventistit, mukaan lukien useimmat entiset SPA pastorit, eivät usko, että uuden liiton kristittyjen odotetaan tai heitä vaaditaan pitämään sapatti. Me uskomme kuten Roomalaiskirje 14 opettaa, että joko me vietämme tai emme vietä ”päiviä”, se on jokaisen henkilökohtainen ratkaisu. Olen tutkinut monia vuosia tätä asiaa. Ne jotka haluavat perusteellisesti mutta helposti lukea raamatullisen tutkimukseni
sapatista, liitoista ja evankeliumista, heille saanen suositella: "Sabbath in Christ"; joka löytyy amazon nettikaupan sivuilta

 

16. KYSYMYS: Ettekö te ja muut Ellen Whiten arvostelijat ole Saatanan innoittamia? (Suomensi: Kalevalan poika)
VASTAUS:
[Veli Anderson kirjoittaa] Tuo on täsmälleen samankaltaista kuin miten fariseukset
kuvailivat Jeesusta. Se syy, miksi ihmiset tuntevat niin voimakkaasti Ellen Whiten innoituksen puolesta,
johtuu siitä, että heidät on varustettu vain osittaisella tiedolla hänestä. He eivät ole tutkineet täyttä
todistusaineistoa koskien hänen palvelustyötään, eivätkä he ole tietoisia siitä, että hän esitti
ennustuksia jotka eivät pitäneet paikkaansa
ja että hän näki näyissään asioita, jotka olivat perättömiä ja monta kertaa
ristiriidassa Raamatun kanssa. He eivät tajunneet, että kristityillä on päteviä syitä asettaa kyseenalaiseksi
hänen vaatimuksensa olla profeetta.

                 Esimerkiksi ennen toista maailmansotaa Saksan kansa ajatteli Hitlerin olleen erinomainen johtaja.
Useimmat eivät tietäneet, kuinka julma ja turmeltunut hän oli, ennen kuin totuus juutalaisten holokaustista
tuli tunnetuksi sodan jälkeen. Ihmisillä oli Hitleristä erheellinen käsitys, mikä perustui puolittaiseen
tietouteen todellisuudesta.

                 Rouva White väitti usein, että niitä, jotka hylkäsivät hänen kirjoituksiaan, johtivat saatanalliset kätyrit.
Sen tähden jokaisen, joka esittää todistusaineistoa osoittaen ettei rouva White ollut profeetta,
ajatellaan tekevän Saatanan työtä. Siksi rouva White'een soveltuu sellaisen "kulttijohtajan" profiili, joka
tuomitsee saatanalliseksi kaikki ne, jotka uskaltavat kyseenalaistaa hänen arvovaltansa.

                Syyttämällä Ellen Whiten tutkijoiden olevan "saatanallisia" hänen seuraajansa ovat syyllisiä Kristuksen
kiellon rikkomiseen langettaa tuomio toisille, joiden vaikuttimia he eivät tunne eivätkä ymmärrä. Totuus
on se, että monet Ellen Whiten tutkijoista ovat jumalallisen rakkauden innoittamia toisia ihmisiä kohtaan
ja haluavat auttaa toisia saamaan selville totuuden Ellen Whitesta. He ovat kuuliaisia Jumalan
käskylle "koetella" profeetat (1Joh.4:1). He ovat sitoutuneet jakamaan toisten kanssa tuon täydellisen
todistusaineiston Ellen Whitesta, niin että toiset voivat tehdä tietoihin perustuvan päätelmän hänen
innoituksensa suhteen.

31. KYSYMYS:  Oletteko te vihaisia Seitsemännen Päivän Adventtikirkolle?
      Vihaatteko te Ellen Whitea?
 
(Suomensi: Kalevalan poika)
VASTAUS:
[
Veli Anderson kirjoittaa] Vastustajamme nauttivat kuvatessaan meitä "vihaisina", “joilla on oma lehmä ojassa" tai "Ellen Whiten vihaajina". He tulkitsevat väärin vaikuttimiamme palvellakseen näin heidän omia tarkoitusperiään meidän luonteittemme sättimisen avulla. Totuus on, ettei meitä motivoi viha tai vihamielisyys kirkkokuntaa kohtaan. Vaikuttimenamme on rakkaus. Rakastamme adventtikansaa ja haluamme ilmaista heille totuuden, niin että he voivat muodostaa tietoon perustuvan näkemyksen Ellen Whiten suhteen.
Ajatteletteko, että todellista rakkautta osoitetaan joillekuille pidättämällä heiltä elintärkeää tiedonsaantia?
Ja kuitenkin se on täsmälleen sitä, mitä jotkut adventistijohtajat ovat tehneet kirkkonsa jäsenille, pidättäytymällä kertomasta täyttä totuutta Ellen Whitesta . Me pyrimme pelastamaan ihmisiä sellaisesta elämästä, joka on vähemmän arvoista kuin se, mitä Jumala on tarkoittanut sen olevan. Jokainen sellainen henkilö, joka seuraa jotakuta väärää profeettaa, on sellaiseen elämään johtumisen vaarassa, joka on vähemmän arvoista kuin se, mitä Jumala olisi suunnitellut häntä varten.
Me emme vihaa adventisteja, Adventtikirkkoa tai Ellen Whitea.
Olemme pettyneitä siihen menettelytapaan, jonka jotkut adventistijohtajat ovat valinneet, mutta me emme vihaa näitä veljiä. Me säälimme heitä. Siihen liittyy kuitenkin eräs asia, jota me todella vihaamme. Me vihaamme valheellisuutta. On "aika vihata" (Saarn. 3:8). Me vihaamme petosta, joka puijaa ihmisiä uskomaan johonkin sellaiseen, joka ei ole totta. Me vihaamme taruja, joilla ihmiset ujutetaan uskomaan, ikään kuin ne olisivat totuus. Viisas mies sanoo: "Vanhurskas vihaa valhepuhetta," (Snl. 13:5). Jokaisen kristityn tulisi vihata sitä, mikä on valheellista. Jumala vihaa valhetta. "kaikkia valheen teitä minä vihaan" (Ps. 119:128). "Näitä kuutta Herra vihaa, ... valheellista kieltä ..." (Snl. 6:16,).
Me emme vihaa Seitsemännen Päivän Adventtikirkkoa tai ihmisiä, mutta me emme halua pysyä hiljaa, kun ihmisiä petetään siihen nähden mikä on Ellen Whiten todellinen luonne. Rakkautemme adventtikansaa kohtaan pakottaa meitä toimimaan heidän parhaan etunsa vuoksi.

33. KYSYMYS: Ef. 4:11-13 sanoo, että profeetat tulevat toimimaan seurakunnassa aktiivisesti aina loppuun asti,
     sekä   Joel 2:28, Ilm. 12:17 ja 19:10 opettavat, että profetoiminen tulee olemaan eräänlainen tunnistava
     merkki jäännöksen suhteen, joka pitää "Jumalan käskyt". Ellei Ellen White ollut todellinen profeetta, niin kuka
     muu voisi sitä olla? Onko Raamattu väärässä?
 (Suomensi: Kalevalan poika)
VASTAUS:
[Veli Anderson kirjoittaa] Kysymys esittää, että tekstin Ef . 4:11-13 (VKR) perusteella on seurakunnassa oleva profeettoja ajan loppuun asti. Tarkastelkaamme tätä tekstiä:
11. Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi,
12. tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen,
13. kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään,

         Päättely on se, että koska me emme vielä "ole päässeet uskon yhteyteen”, me tarvitsemme yhä erilaisia Paavalin mainitsemia palveluvirkoja mukaan lukien profeetat. Se on viite siihen, että profeetan tehtävä tulee jatkamaan olemassaoloaan kautta seurakunnan historian aikakausien, aina aivan loppuun saakka.
        Toiseksi, kysymys antaa ymmärtää, että profeetan on oltava sellaisessa seurakunnassa, joka pitää vanhan liiton 10 käskyä, mikä tulisi rajoittamaan sen harvaan sapattia pitävään uskontokuntaan, joista vain SPA kirkko väittää omistavansa profeetan. Koska siis SPA kirkko on ainoa sapattia noudattava seurakunta, jolla on profeetta, sen täytyy olla todellinen jäännösseurakunta, ja Ellen Whiten täytyy olla tosi profeetta. Tämä kysymys menee vieläpä niin pitkälle esityksessään, että ellei Ellen White ole todellinen profeetta, silloin Raamattu on väärässä!
       Tämä päättely tuo mukanaan vakavia ongelmia. Ensinnäkin, jos adventistit haluavat meidän tulkitsevan Ef. 4:11-13 sanomalla, että profeetat tulevat toimimaan aktiivisesti todellisessa seurakunnassa aina ajan loppuun saakka, heidän pitäisi silloin kyetä nimittämään kaikki todelliset profeetat aikavälillä 100-1844 jKr. ennen kuin Ellen White viimeksi mainittuna vuotena sai "kutsumuksensa“. Emme halua pidättää hengitystämme, sillä aikaa kun SPA kirkko laatii sen luettelon! Kuitenkin on kummallisempaa, että kun Ellen White kuoli lähes 100 vuotta sitten, ei SPA kirkossa ole ollut ketään "tunnustettua" profeettaa siitä lähtien. Muistakaamme kysyjän mukaan jakeiden Ef . 4:11-13 opettavan, että sellainen profeetta tulee olemaan todellisessa seurakunnassa ajan loppuun asti. Siksi, näin päätellen, meidän tulisi turvallisesti olettaa, että SPA kirkon asema Jumalan erikoisena jäännösseurakuntana olisi päättynyt vuonna 1915, koska siitä lähtien sillä ei ole ollut profeettaa.
        Nyt adventistit joutuvat hieman hämilleen, kun huomautetaan, ettei heillä enää ole "profetian henkeä" seurakunnassaan. Kuitenkin heillä on vastaus tähän. He sanovat, että vaikka rouva White kuoli, hän "elää edelleen" kirjoituksissaan. En laske leikkiä, sillä näin he todella sanovat. No, jos asia on näin, sillä silloin myös Raamatun profeetat "elävät edelleen" kirjoituksissaan Raamatussa. Sen tähden mikä tahansa kirkkokunta joka uskoo Raamattuun, voisi sanoa, että heillä on “profetian henki", koska Raamatun profeetat "elävät edelleen" heidän kirjoituksissaan. Sen tähden jokainen Raamattuun uskova seurakunta voisi tunnistaa itsensä todelliseksi jäännökseksi käyttämällä hyväkseen adventismin kieroutunutta logiikkaa!
        Keskustelkaamme nyt siitä väitteestä, josta Joel 2:28, llm. 12:17 ja 19:10 todistavat, että "profetian henkeä" tullaan julistamaan sapattia pitävässä seurakunnassa ajan lopussa. Ennen kaikkea on melkoisen epävarmaa edes soveltaa näitä jakeita lopun aikaan . Joel 2:28 (VKR) sanoo:
28. Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät.
      
Kun Joel sanoi "tyttärenne ennustavat", niin puhuiko hän Ellen Whitesta? Ei Raamatun mukaan, sillä apostoli Pietari sanoo, että Joel 2:28 täyttyi hengen vuodatuksessa helluntaina heti Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen:
15. Eivät nämä ole juovuksissa, niin kuin te luulette; sillä nyt on vasta kolmas hetki päivästä.
16. Vaan tämä on se, mikä on sanottu profeetta Joelin kautta:
17. 'Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat. (Apt. 2:14-17)
       
On myös hieman kiistaa siitä, adventistienkin keskuudessa, viittaako llm. 12:17 ajan loppuun. Mutta vaikka se olisi totta, että nämä kaikki jakeet viittaisivat ajan loppuun, niin mitkä ovat ne "Jumalan käskyt", joista Johannes puhui llm. 12:17 jakeessa ja jotka tämä "lopun ajan" seurakunta pitää? Paras tapa ymmärtää, mitä Johannes tarkoitti,
on tutkia Johanneksen muita kirjoituksia noista käskyistä.
1.Joh.3:22-23 jakeissa Johannes kertoo meille tarkasti, mitä Jumalan käskyt ovat:
22. ja mitä ikinä anomme, sen me häneltä saamme, koska pidämme hänen käskynsä ja teemme sitä, mikä on hänelle otollista
23. Ja tämä on hänen käskynsä, että meidän tulee uskoa hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen nimeen ja rakastaa toinen toistamme, niin kuin hän on meille käskyn antanut.
       
Johannes erityisesti vakuuttaa, että uskominen Jeesukseen ja toistamme rakastaminen ovat nuo Jumalan käskyt. Siten adventistien omaa logiikkaa käyttämällä voimme vakuuttaa, että jokainen seurakunta, joka seuraa Raamatun profeettoja ja uskoo Jeesukseen sekä rakastaa toinen toistaan, soveltuu "todelliseksi jäännös" seurakunnaksi.
       Adventistit, jotka käyttävät hyväkseen tällaista vääristeltyä logiikkaa vakuuttaakseen ja todistaakseen Ellen Whiten profeetallisuutta, käyttävät "savua ja peilejä" saadakseen ihmisten huomion pois totuudenmukaisesta menetelmästä määrittää, kuka on profeetta. Henkilön ei todisteta olevan profeetta vain siksi, ettei ole olemassa keitään parempia vaihtoehtoisia profeettoja ympärillä tuona ajankohtana! Ellen White ei sovellu profeetaksi vain siksi, ettei ole olemassa keitään parempia ehdokkaita sapatin pitäjien keskuudessa. Se on naurettavaa! On olemassa vain yksitapa osoittautua profeetaksi. Profeetan on suoritettava profeetan_seitsemän testiä

34. KYSYMYS:  Olen kuullut White-säätiön väittävän, että vain 2-3% EGW:n kirjoituksista olisivat
      plagioituja eli varastettuja? Onko se totta?
(Suomensi: Kalevalan poika)
VASTAUS:
[Veli Anderson kirjoittaa] Harvoilla ihmisillä on aikaa ja energiaa omistautua perusteelliseen
tutkimusanalyysiin niiden lähteiden suhteen, joita rouva White käytti hyväkseen kirjoituksissaan.
Sentähden olemme jossain määrin riippuvaisia Walter Rea'n,  Dr. Fred Veltman'in ja muiden tutkijoiden
havainnoista. Veltman havaitsi, että yli 30 % teoksesta Desire of Ages (suomeksi Aikakausien
Töivo) oli kopioitu, kun taas Rea uskoi, että aina 90 %:iin saakka rouva Whiten kirjoitusten tietyistä
osista on saattanut olla kopioituja. "Aidan toisella puolella", Roger Coonin mukaan; eräs tutkimusohjelma jonka White-säätiön työntekijä suoritti, havaitsi, että lukuunottamatta viittä hänen kirjaansa, rouva Whiten lainaminen nousi noin 3% :iin kirjaa kohden.
Ja vahvistamaton kopiointi teoksessa Great Controversy (suomeksi Suuri Taistelu) nousi vain 5%:iin.
Mikä on totuus? Onko se 3%?  5%?  30%?  90%?
                    Ensinnäkin, kukaan ei ole koskaan väittänyt, että rouva White olisi kopioinut hyvin paljon todistuksiinsa.
On totta, että oli joitakin osia todistuksissa, jotka olivat kopioituja, mutta suurimmalta osin
hän laati itse erityistodistuksensa, jotka hän oli kirjoittanut tarkoin määrätyille henkilöille ja jotka
käsittelivät erikoisongelmia. Suurin osa kopioinnista tapahtui hänen muissa kirjoissaan.
                    Toiseksi, on aina hieman yksipuolisen itsekeskeistä, jos sotkeutuisi vertailemaan lähdemateriaalia
EGW:n kirjoihin. Mielestäni se olisi kovin helppoa sellaiselle, jolla on voimakas harhakuvitelma Ellen
Whiten suhteen, sellaisen kuin White-säätiön (organisaatio, jonka yksinomainen tarkoitus on
vahvistaa uskoa EGW:iin) palkatun työntekijän, aloittaa suotuisa tutkimusselostus, joka minimoi sellaisen
materiaalin määrän, jonka sanottaisiin olevan kopioidun. Se on sukua tupakkateollisuuden korkeasti
palkatuille tiedemiehille, jotka tutkimustuloksissaan, työnantajansa ehdotuksesta, mainostavat
tupakoimisen etuja.
                     On ymmärrettävää, ettei tämä ole mitään oikeaa tiedettä. Esimerkiksi joku henkilö, kuten White-säätiön
työntekijä, saattaa ajatella kopioinnin merkitsevän vain tarkkojen sanojen käyttöä, jotka esiintyisivät
alkuperäisessä laitoksessa, kun taas toinen henkilö saattaa ajatella kopioinnin liittyvän katkelmiin, joissa
alkuperäiset kirjailijan ajatukset siirretään EGW:n kirjaan, mutta sanoitus tuossa EGW:n kirjassa
voi olla hieman erilainen. Niinpä, koska ei ole olemassa mitään sopimusta kriteeristä, jota pitäisi käyttää
arvioimaan hänen kopiointiaan, meillä on eriäviä näkemyksiä siitä, kuinka paljon olisi kopioitua,
joidenkin sanoessa sen nousevan aina 90 %:iin asti ja toisten sanoessa sen nousevan vain 3 %:iin tai
5 %:iin. Sen perusteella, mitä olen henkilökohtaisesti nähnyt, olen taipuvainen olemaan yhtä mieltä
White-säätiön entisen johtajan, Robert Olsenin, kanssa, joka kirjoitti:
           "Ei ollut mitään kyseenalaistamista Ellen G. Whiten mielenlaatuun nähden, ennen kaikkea
            Suuren Taistelun innoituksen suhteen, vaikka mahdollisesti 50 % tai enemmänkin tuon kirjan
            materiaalista loihdittiinn esiin muista lähteistä." (Robert Olsenin artikkeli: "Ellen G. Whiten
            historiallisten lähteiden käyttö Suuressa Taistelussa", aikakausijulkaisussa Adventist Review,
            February 23, 1984).
Tämän hetken ymmärrykseni siitä, kun Robert Olsen White-säätiöstä sanoi, että mahdollisesti 50 %
tai enemmänkin oli kopioitua: Kun innokkain EGW:n puolustaja on halukas myöntämään meille, että
50 % tai enemmänkin on kopioitu, silloin olisin taipuvainen ajattelemaan, että todellinen kuva tuosta
asiasta todennäköisesti on "tai enemmänkin"!

35. KYSYMYS: Ovatko Ellen Whiten kirjoitukset erehtyviä vai erehtymättömiä?  (Suomensi: Kalervo)
VASTAUS:
[Robert Sanders, http://www.truthorfables.com/ ]

                                                                          Aiheisiin