TERVETULOA ENTISEN ADVENTISTIN KOTISIVUILLE

   
   

"Mutta niin kuin lihan mukaan syntynyt silloin vainosi Hengen mukaan syntynyttä, niin nytkin." Gal.4:29 VKR

   
   

Vainoaako Adventtikirkko entisiä jäseniään?

   
    Läpi koko länsimaisen historian ovat kirkot vainonneet, kiduttaneet ja tappaneet toisin ajattelevia jäseniään, ja käyneet verisiä uskonsotia keskenään. Eivät tietenkään suoraan, vaan ovelasti saaneet maallisen hallitusvallan tekemään likaisen työn "laillisesti". Muistamme esim. vainon kohteina olleita: Jeesusta, Paavalia, Hussia, Lutheria jne.
Nyt Adventtikirkon Pääkonferenssi ja Ellen G. White säätiö aikovat ryöstää itselleen Dirk Andersonin ellenwhite.org verkkotunnuksen.
Seuraakohan Suomen Adventtikirkko pääjohtajiensa esimerkkiä?

Lue tämä Dirk Andersonin haastattelu, jonka Kalervo vapaasti suomensi ja joka englanninkielisenä löytyi osoitteesta:
http://www.ellenwhite.org/news/n20060428.htm  

Näillä minun kotisivuillani on kolme suomennettua ellenwite.org web sivulla ollutta, Dirk Andersonin kirjoittamaa kirjoitusta, jotka voit napsauttaa suoraan tästä ja lukea erillisissä ikkunoissa:
- 33 vuotta adventtikirkon aktivistina
- Usein esitettyjä kysymyksiä
- Tutkiva tuomio
 
   
 

Seitsemännen päivän adventistien Pääkonferenssi jätti juridisen kantelun ellenwhite.org vastaan.  

Ellen G. White säätiö ja Seitsemännen päivän adventistien Pääkonferenssi ovat vauhdittaneet yritystään riistää ellenwhite.org internetsivuston hallinta sen oikeudenmukaisilta omistajilta. Seitsemännen päivän adventistien Pääkonferenssia edustavat Katoliset asianajajat jättivät huhtikuun 17. pv 2006 tekijänoikeusrikkomus-haasteen ellenwhite.org verkkotunnuksen isännyysoikeuden haltijalle. He mainitsivat oikeusjuttunsa perusteeksi rekisteröintiloukkauksen käytettäessä ”Ellen White” nimeä verkkotunnuksen (domain) nimessä.  (www.ellenwhite.org )

Entistä omistajaa ja ellenwhite.org perustajaa, Dirk Andersonia, haastateltiin tämän viimeisimmän hyökkäyksen johdosta. 

KYSYMYS:  Miten tämä taistelu loppujen lopuksi alkoi? 

VASTAUS:  Viime vuosina White-säätiö on tullut yhä enemmän vihamielisemmäksi, mutta aina ei asia ole ollut tällä tavoin. Vuonna 1997, kun minä perustin ellenwhite.org niin olin Seitsemännen päivän adventisti, ja uskoin Sisar Whiteen. Melko pian innostuin tekemään web-sivustoa, ja sain sähköpostia White-säätiön apulaisjohtajalta, joka rohkaisi minua ”jatkamaan hyvää työtä” web-sivustollani.  

KYSYMYS: Tarkoitatko sitä että White Säätiö tuki julkisesti sinun web-sivustoa? 

VASTAUS:  En nyt sanoisi ihan noin että he tukivat, mutta he sietivät meitä hyvin, vieläpä tekivät yhteistyötä kanssamme, niin kauan kuin olimme aidan samalla puolella. Meidän käyttämämme ellenwhite.org verkkotunnus ei herättänyt vastustusta. Tietysti kaikki tämä muuttui vuonna 1998, kun sain selville totuuden Ellen Whitestä. Minä muutin web-sivustoni sisällön ja siitä lähtien ongelmat alkoivat. Vaikkakaan ei heti. Sinä aikana kun vaihdoimme sisältöä, meidän sivuillamme oli vähän kävijöitä, ja niinpä White-Säätiö yleensä vähät välitti meistä. Mutta vuoteen 2000 mennessä web-sivustomme sisältö oli alkanut ”kuumentaa”. 

KYSYMYS:  Mitä tapahtui vuonna 2000? 

VASTAUS: Pääkonferenssin istunnossa heinäkuussa 2000 oli kokous koskien Ellen Whitea. Kokouksen painopiste olivat web-sivustot, jotka haastoivat Ellen Whiten uskottavuuden. Kenneth Wood ja muut hänen kaltaisensa hyökkäsivät kiivaasti internet ryhmittymiä vastaan. Ilmeisesti he olivat alkaneet tuntea painetta SPA jäsenten taholta, jotka saivat selville koko totuuden Ellen Whitestä.  

KYSYMYS:  No, mitä tapahtui Pääkonferenssin istunnon jälkeen? 

VASTAUS:  White-Säätiö ja SPA Kirkko ovat tulleet yhä enemmän vihamielisemmiksi meitä kohtaan. Tämä on asian ydin. He väittävät, että taistelu ei koske sisältöä. Tämä on valkoinen valhe (White lie). Se heidän vihamielisyytensä johtuu kokonaan sisällöstä ja sivulla kävijöiden lukumäärästä (web traffic)  

KYSYMYS:  Mistä päättelet noin? 

VASTAUS:  Yksinkertaisesti siitä, että ennen sisällön vaihtumista, he eivät koskaan aikaisemmin ahdistelleet meitä tai nostaneet oikeudellista kantelua meitä vastaan. Mutta heidän vihansa syy ei ole vain sivujen sisältö. He eivät välittäneet meistä jonkin aikaa, vaan vasta sitten, kun saimme riittävästi web-liikennettä sivuillemme ja ennen kuin se alkoi  voimakkaasti vaikuttaa heidän jäsenmääräänsä, ja ehkäpä meillä oli jopa negatiivinen vaikutus heidän rahatalouteensakin. Tämä on vain minun mielipiteeni, mutta uskon että monia miljardeja dollareita omistava SPA Kirkko sietää paljon, mutta älä sekaannu heidän rahatienesteihinsä!  

KYSYMYS:  Joten tässä on vain kysymys rahasta? 

VASTAUS:  Mielestäni siitä ei ole epäilystäkään. He eivät lähettäisi huippupalkkaisia Katolisia juristeja tuhoamaan ellenwhite.org-verkkotunnusta, jos sivu ei vaikuttaisi heidän perustavaa laatua oleviin toimintaedellytyksiin. Salli minun selventää. Silloin kun olin toimittamassa tätä web-sivustoa, meillä ei ollut aikomustakaan vahingoittaa SPA Kirkkoa taloudellisesti. Tulos on luonnollinen syy ja seuraus-tilanne. Jos ihmiset saavat selville, että SPA Kirkko ei ole ollut rehellinen kertoessaan heille koko tarinaa Ellen Whitestä, niin kukapa olisi yllättynyt, jos he päättävät antaa kymmenysrahansa muualle? 

KYSYMYS: Miten pahoin sinun ja kaltaistesi web-sivustot vahingoittavat heitä? 

VASTAUS:  Kerran joku kertoi minulle, että sivumme oli aiheuttanut kirkolle jo yli 20 miljoonan dollarin menetykset. En tiedä enkä välitä. En aloittanut tätä projektia saadakseni heidät menettämään rahaa. Aloitin sen kertoakseni ihmisille totuuden. En halua heidän menettävän rahaa, mutta jos rahan menettäminen saa aikaan sen, että he alkavat kertoa jäsenillensä koko tarinan, niin olkoon. Jos he eivät halua kuunnella järkipuhetta niin ehkäpä he kuuntelevat lompakkojaan. 

KYSYMYS: Onko heillä laillinen oikeus tuohon nimeen?  

VASTAUS: Ei tietenkään! He eivät omista Ellen Whiteä sen enempää kuin Luterilaiset omistavat Martti Lutheria tai Metodistit omistavat John Wesleytä. Ellen White on julkisuuden hahmo. Tässä on kokonaan kysymys valvonnasta. Minä uskon, että he haluavat olla ”tiedottamisen lähde” niistä tiedoista, jotka koskevat Ellen Whiteä. He haluavat valvoa tiedottamista niin, että sinä näkisit vain sen puolen Ellen Whitestä, jonka he haluavat sinun näkevän. Niin kauan kuin toimit heidän mielensä mukaisesti, voit nimetä sivusi ”ellenwhite.org” , ja he eivät ahdistele sinua. Mutta jos toimit itsenäisenä tietolähteenä koskien Ellen Whiteä, niin varo!  

KYSYMYS: Oletko yrittänyt tehdä rauhaa heidän kanssaan? 

VASTAUS: Näiden vuosien aikana olemme tehneet kaikkemme yrittäessämme miellyttää heitä, joka kerta kun he valittivat jostakin, vieläpä vähäisimmistäkin asioista. Heidän pyynnöstä olemme poistaneet kirjoituksia web-sivustoltamme. Heidän pyynnöstä lisäsimme vastuuvapauslausekkeen. Me olemme aina toimineet yhteistyössä heidän kanssaan. Me vieläpä otimme pehmeän asenteen SPA Kirkkoa kohtaan. Tässä yksi esimerkki. Muistatteko Dr. Ronald Graybillin, entisen White-Säätiön apulaisjohtajan? Minulla on juuri nyt tässä pöydälläni hänen tohtorinväitöskirjansa Ellen Whitestä. Sallikaa minun sanoa, tämä on ”räjähdysvaarallinen” väitöskirja! Me olisimme voineet panna sen web-sivustollemme, mutta me emme panneet. Tiesimme, että se todella vahingoittaisi heidän väitteitään EGW:stä, mutta me emme halunneet ärsyttää heitä. Me olemme aina yrittäneet toimia sivistyneesti. Me teimme kaiken mitä voimme miellyttääksemme heitä, mutta siitä huolimatta, he kääntyivät ympäri ja puukottivat meitä selkään. 

KYSYMYS: Mitä muita vaikuttimia heillä on? 

VASTAUS:  Taloudellisesta näkökulmasta katsottuna, heillä on kaikki voitettavana, ja meillä on kaikki menetettävänä, jos he ryöstävät meiltä sivumme.  

KYSYMYS: Mitä he hyötyvät?  

VASTAUS: Me olemme kuluttaneet yli yhdeksän vuotta luodessamme tämän web-sivuston tuhansien aherrettujen työtuntien myötä. Me olemme kasvattaneet liikenteen sivuillemme rutkasti yli miljoonaan vierailuun vuodessa. Tuhannet muut web-sivustot on linkitetty meidän sivuille. Jos meidän olisi aloitettava uudelleen alusta, niin se merkitsisi meille vuosien takapakkia, ja todennäköisesti emme koskaan kykenisi saamaan takaisin entistä kävijämääräämme. Pelkästään nimi itse on omaisuuden arvoinen, koska tuo verkkotunnus (domain) ohjaa uskomattoman määrän liikennettä meidän sivullemme.  

KYSYMYS: Ei tunnu oikeudenmukaiselta, että he käyttävät hyväkseen kaiken kovan työnne?  

VASTAUS: Olet oikeassa, se ei ole lainkaan reilua. He himoitsevat tätä web-sivustoa kaikkien linkkien takia, jotka me olemme vuosien aikana rakentaneet ja sivujemme liikenteen takia, jonka olemme saaneet aikaan. Nyt he haluavat puuttua asioiden kulkuun ja kaapata kontrolliinsa kaiken tämän web-liikenteen, jonka takia me olemme valvoneet myöhäisiä iltoja ja viikonloppuja yrittäessämme sitä kehittää. En voi alkaa kertoa teille kuinka monta tuhatta vapaaehtoistuntia kulutimme tähän web-sivustoon. Tämä web-sivusto rakennettiin kirjaimellisesti hiellä ja kyynelillä ja monina myöhäisinä iltoina. Ja nyt he julkeavat ”tulla meidän silmille” ja sanoa, ”Kiitokset kaikesta kovasta työstä, antakaapa tämä sivu nyt meille niin me voimme syödä kovan työnne hedelmät"  … no, sanoakseni sen lievästi, minä olen vihainen heille.  

KYSYMYS: Mitä aiot tehdä pysäyttääksesi heidät? 

VASTAUS:  Kasvuiässä ollessani oli yksi asia, joka aina täytti mieleni oikeudenmukaisella vihalla. Se oli koulukiusaajat, tappelupukarit, jotka pelottelivat pieniä lapsia ja yrittivät pakolla saada jonkun toimimaan heidän tahtonsa mukaisesti. Uskon että Jumala on rakkaus, ja meidän pitäisi rakastaa toisiamme. Mutta julmuutta, epäinhimillisyyttä ja kiusaamista ei voida suvaita. Ne täytyy pysäyttää! Minua vihastuttaa jokainen kiusaaja, joka käyttää voimaansa ja asemaansa väärin ja pelottelee pientä kaveriaan. Minä olen vihastunut raiskaajalle. Minä olen vihastunut lasten hyväksikäyttäjälle. Minä olen vihastunut huomattaviin terveyskäytäntöihin, jotka ryöstävät köyhiltä ihmisiltä. Minä olen vihastunut monia miljardeja dollareita omistaviin uskonnollisiin yhteisöihin, jotka eivät halua kertoa jäsenilleen koko totuutta, vaan yrittävät tehdä lopun meistä, jotka yritämme kertoa koko totuuden.  

KYSYMYS: Voitko sinä yksin pysäyttää heidät?

VASTAUS: En todellakaan. Tämä ei ole minun asia. Se ei ole Jeffin asia tai kenenkään toisten uudessa tiimissä olevien asia. Tämä web-sivusto ei kuulu meille. Se kuuluu ihmisille. Se kuuluu Ferdinandin kaltaisille ihmisille, joka kirjoitti minulle tällä viikolla ja kertoi olevansa hyvin iloinen löytäessään meidän web sivun, koska hän oli ollut kovin ahdistunut joistakin asioista, joita hän oli lukenut Ellen Whiten kirjoituksista -- asioista, jotka panivat hänet tuntemaan, että hänen pitäisi seisoa vaivan ajan aikana ilman välittäjää. Tämä web-sivusto on rakkauden lahja, joka on rakennettu vapaaehtoisten tuhansien työtuntien vaivannäöllä, ihmisten avulla, jotka eivät saa mitään taloudellista hyötyä, paitsi tyytyväisyyden tietäessään sen, että auttoivat jotakuta saamaan selville koko totuuden. Minä lisäisin vielä, että enemmän kuin mikään muu viimeisen yhdeksän vuoden aikana, tämä epäoikeudenmukainen hyökkäys on antanut sisua meidän ihmisille. Vieläpä sellaiset SPA uskovaiset, jotka uskovat Ellen Whiteen, lähettävät minulle sähköpostia sanoen, että he tukevat meitä! Näethän, ei kukaan pidä öykkäreistä.  

KYSYMYS: Mitä sanot lopuksi? 

VASTAUS: Me haluamme rauhaa. Kuitenkin, vakuutan teille, että emme siedä tämän monimiljardisen dollarin uskonnollisen kirkkokunnan johtajien nousevan istumaan käskyistuimilleen heidän norsunluutornissaan Washingtonissa  ja käskevän heidän korkeapalkkaisten asianajajiensa epäoikeudenmukaisesti kaapata ellenwhite.org verkkotunnus ihmisiltä, jotka ansaitsevat tietää koko totuuden. He eivät ryöstä tätä sivua minulta tai Jeffiltä – he ryöstävät sen ihmisiltä. Kuunnelkaa, minulla on loppusanat teille te öykkärit, istuessanne siellä Washington-tornissanne, näyttäen hapanta naamaanne kalliiden kirjoituspöytienne takaa, silitetyissä paidoissanne ja tummissa puvuissanne. Minulla on linko valmiina, ja se on ladattu totuudella. Tuokaa se esiin!
 


Edellä mainitusta Dr. Ronald Graybillin väitöskirjasta Suomi24 keskustelupalstalla: http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=1500000000000013&posting=22000000016939335
 


Aiheisiin